Louboutin: Daar zijn de rode zolen

Wie kent ze niet? Die schoenen met de iconische rode zolen. Op elke rode loper komen ze wel voorbij en regelmatig in de modebladen. Ik herinner mij zelfs dat er een lang lopende rechtszaak was tussen de winkelketen Van Haren en Christian Louboutin. Van Haren had namelijk schoenen in de collectie met rode zolen en volgens Louboutin kon dat niet, omdat ze daar patent op hebben. De rechtszaak heeft jaren geduurd, maar Louboutin werd uiteindelijk in hun gelijk gesteld. Duidelijk: geen rode zolen voor andere merken.
Wat is mijn punt? Zie je rode zolen, dan zie je Louboutins. Ik wilde dan ook vanaf mijn tienerjaren niets anders dan een paar schoenen met een rode zool. Met trots presenteer ik jullie, mijn twee paar Christian Louboutins.

Decol Tish in Velours zwart

Het was twee jaar geleden in Londen toen het kwartje viel. Oeh, ik kan natuurlijk ook zoeken naar een paar Louboutins in de sale in plaats van nog een paar Jimmy Choo’s. Ik huppelde eerst rond in Selfridges en paste alles in de sale wat betaalbaar was in maat 38. Alleen het wilde maar niet vlotten. De verkoper zei toen, dat ik naar Harrod’s moest. Dus, wij naar Harrod’s voor, achteraf, de perfecte setting voor mijn eerste paar Louboutins.

Harrod’s is echt een prachtig pand in Londen met kleine winkeltjes voor sommige luxe merken. Louboutin was daar één van, mensen wat een schoenenhemel was die hele verdieping. De verkoper had het loeidruk, maar heeft er zeker voor gezorgd dat ik kosten wat kost met een paar Louboutins de deur uit ging. Het kostte wat moeite, want man man man, elk model maat 38 zat anders. Uiteindelijk is het een maat 37,5 geworden van dit model. Zie hier mijn zwarte suède pumps, klassieke killer heels.
Toen ik afrekende zei hij tegen mij: “En ze wel gaan dragen, want ze horen niet in een kast thuis. Gefeliciteerd!’

Tiketa flat

Zoals ik laatst al noemde in mijn Jimmy Choo artikel, ik wil nu wel voor designer schoenen gaan die ik wat vaker kan/ga dragen. Om eerlijk te zijn was dit een hele spontane aankoop, maar waar ik wel enorm blij mee ben. Voor dit paar heb ik best wel wat tijd doorgebracht in de shop die in de Bijenkorf zit van Amsterdam. Louboutin heeft voor mijn voeten een moeilijke maatvoering. Ik begin altijd wel bij maat 38, maar moet soms uitwijken met een halve maat omhoog of omlaag. Uiteindelijk koos ik voor de 38, omdat ik bang was dat ik in de 37,5 half toch ging knellen. Het zijn zwarte kalfsleren laofers en ze staan ontzettend tof onder een skinny jeans. Ook al zijn ze van de afgelopen herfst, ik kan ze niet meer online vinden!

Alleen de sneakers van de Tiketa lijn zijn nog online te koop. Ze hebben wel nog andere loafers die ook tof zijn! Je kan de laofers vinden in de categorie: flas.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.