Met ICE naar Keulen

Dankzij Jesse zijn werk hebben wij soms de mazzel dat we mooie uitstapjes mogen maken. De meeste maakt Jesse alleen en soms kan ik mee. Zo mocht in het weekend van 10 en 11 juni mee naar Keulen.

Om 09.49 uur zou ICE vertrekken naar Keulen. Ik moest dan ook op dat tijdstip klaar staan op Amsterdam Centraal. Keurig stond ik om 09.20 uur al op Amsterdam, klaar met mijn rolkoffer om naar Keulen te gaan. Jammer genoeg vertrok ICE niet meer vanaf Amsterdam en moesten we richting Utrecht. Geen probleem. Op Utrecht stapte we in de trein en zochten onze plekken.

Wanneer je reist met ICE kan je ervoor kiezen om plekken van te voren te reserveren of om wanneer jeĀ instapt te zoeken naar vrije plaatsen. Het is niet zo dat de treinen worden ‘overboekt’, zodat je de hele weg moet staan. Het kan dus wel voorkomen dat je geen zitplaatsen naast elkaar kan vinden of iets dergelijks. Wij reisde eerste klas met gereserveerde plekken. Jammer genoeg gingen deze achteruit (kotskots) en moest ik op zoek naar een andere plek. Geen probleem, want er waren genoeg plekken nog vrij. De beenruimte was fantastisch en de stoelen zaten ook ruim. Ik heb heerlijk ontspannen Suits gekeken onderweg naar Keulen. Toen we aankwamen op Keulen zijn we naar ons hotel gelopen. We sliepen in het Marriot. Een veel te luxe hotel natuurlijk, maar ik was er vooral echt even aan toe. Nadat we de spullen op de kamer neer hadden gezet en ons omgekleed hadden, zijn we de deur uit gegaan. We sliepen op 5 minuten loopafstand van het station, dus we zaten super centraal. Eerst zijn we naar de Dom van Keulen gegaan (super indrukwekkend) en vervolgens de drukke winkelstraten. We besloten om in dit deel van de stad te gaan eten. Uiteindelijk eindigde we langs de Rijn bij een typisch Duits restaurant. Een ontzettend leuk uitzicht over een plein en de Rijn. Jesse dronk er bier en samen aten we het goede Duitse voedsel. Na het eten wilde we naar het uitzichtpunt. Jesse maakt vanaf die plekken graag foto’s met zonsondergang. Alleen wij troffen het net dat het uitzichtpunt zonder reden die avond dicht was. Het was ook nergens aangekondigd en waren ook niet de enige die voor een dichte deur stonden. Daarna zijn we langs de Rijn lopend naar het hotel gegaan.

Het weer was op de zondag weer fantastisch. Eigenlijk te warm voor een stedentrip. De stad hadden we eigenlijk wel gezien en gingen met een taxi (lopen in die warmte vonden we geen goed plan) naar de dierentuin van Keulen. Man, man, man, wat een grote dierentuin! Heel veel verschillende dieren, veel groen en mooie verblijven. Gelukkig was het niet druk en konden we goed rondkijken en rondlopen. Wel waren in sommige verblijven de dieren slecht te zien, omdat er ontzettend veel groen was. Leuk voor de dieren, zeker, maar na vier lege verblijven en veel lopen, is het voor de bezoeker wat minder leuk. Toch, is het zeker de moeite waard.

Jammer genoeg was ik echt kapot (hele drukke week achter de rug en stress om het afstuderen) en was even klaar met het lopen/slenteren. Met de taxi zijn we terug gegaan naar het heerlijke koele hotel waar we wat hebben gedronken en gegeten voordat we terug naar het station gingen. De terugweg was nog een heel avontuur. De ICE besloot ons wegens een storing in een andere trein te dumpen in Den Bosch en zelf weer terug te gaan naar Frankfurt. Eh wat? Het is net voor 20 uur en ik word op Den Bosch gedumpt? Nou, inderdaad. De trein deuren gingen open en we moesten zelf maar zorgen dat we weer op Amsterdam kwamen (ik natuurlijk een stukje verder, anders kom ik niet thuis). Het was ontzettend druk in de treinen die we moesten hebben, omdat iedereen in de ICE niet op hun bestemming waren en het concert van Guus Meeuwis was net klaar. Naja, er waren mensen die al weggingen, omdat ze naar Groningen of iets dergelijks moesten. In ieder geval. In de trein naar Utrecht Centraal was ik Jesse al kwijt geraakt en moest ik staan, in de trein naar Amterdam Centraal zat ik gelukkig op een trap, maar had ik Jesse gedumpt op Utrecht. (Dit was echt niet express, maar we waren elkaar tussen 8372834782374 mensen kwijt geraakt en we hadden maar 3 minuten om over te stappen).

Kortom. Reizen met ICE? Prima, mits je er niet ineens uit wordt getrapt. Keulen? Ontzettend, ontzettend druk, veel, veel zuipende mensen op straat en veel veel winkels. Een aanrader? Niet voor mijn soort citytrips. Wil je lekker shoppen en drinken? Dan zeg ik, doen.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.