Mijn eerste designer schoenen

ZO BLIJ

Zeker niet gepland, maar zeker een fantastische mijlpaal. Al jaren, maar dan ook jaren, droom ik van designer schoenen. Ik weet dat ik sommige goals nooit kan halen, maar ik kan zeker wel kleine dromen uit laten komen. Al jaren wil ik een paar Louboutins bemachtigen, een paar Jimmy Choo’s, Prada, noem het maar op. In december brak het moment aan. In de sale kocht ik niet één, maar twee paar designer schoenen.

Amsterdam

Wegens een gepland avondje uit in Amsterdam, besloten wij om ook de dag door te brengen in Amsterdam. De sale was flink gestart en ik wilde dolgraag rondneuzen bij de Bijenkorf. Ik had een mooi cadeau voor mezelf in de planning, maar ik had geen idee nog wat. Zo struinde ik over de schoenen afdeling van de Bijenkorf en toen wist ik het. Dit was het moment om een paar belachelijk dure designer schoenen te kopen die nu een beetje betaalbaarder waren geworden. Bij de Bijenkorf hadden ze sale bij Jimmy Choo. Wat ik ook probeerde, er waren in mijn maat geen mooie betaalbare Jimmy Choo’s meer. Op hun site zag ik wel dat de maat nog beschikbaar was, dus Jesse belde voor mij met de winkel op de PC Hooftstraat. Het betreffende paar hadden ze niet meer op voorraad, maar hij kon ze eventueel wel voor mij bestellen.

Saks Fifth Avenue Off

Mijn wens om ooit naar de P.C. Hooftstraat te gaan, was groot. Maar, ik wilde er alleen heen met een doel. Dit keer was mijn doel, een paar designer schoenen. Dus via de Kalverstraat en Leidseplein liepen we naar de P.C. Hooftstraat. Alleen onderweg kwamen we een nieuwe winkel tegen, Saks Fifth Avenue Off. Zo ver ik heb begrepen, is het een outlet winkel van Saks. KIJKEN KIJKEN EN KIJKEN. Met de drang om een koopje te scoren, struinde ik de rekken af en rende ik naar de schoenenafdeling. Mensen. Het is niet normaal. Die schoenenafdeling ziet eruit als een schoenenreus of Bristol, alleen nu liggen er afgeprijsde schoenen van 300 euro in het rek. Zo Bizar! Louboutins, Alexander McQueen, Jimmy Choo, Prada en nog veel meer. Het was voor mij een Walhalla en ideaal om mijn eerste paar designer schoenen te kopen. Nou, en dat deed ik! Ik was zo blij met deze vondst, zo blij!

Jimmy Choo, Lucy 100 in Anthracite

Aanschouw de meest decadente schoen ooit. Wanneer ik ze aan ga doen? Geen idee. Kan ik er normaal op lopen? Muah, ik val niet om. Zijn ze fantastisch? Ja! Het is de hoogste hakhoogte van Jimmy Choo. Verbazingwekkend genoeg zitten ze fantastisch en zitten, zover dat kan met hakken, als sokken. De hak is flinterdun, maar voor mij geen probleem. Het bandje om de enkel geeft iet wat meer zekerheid, maar het staat vooral super vrouwelijk. Aanschouw, de meerst decadente schoen ook. Mensen, wat een heerlijk geglitter.

 

P.C. Hooftstraat

Na deze belachelijke aankoop, voor een belachelijke sale prijs, gingen we door naar de P.C. Hooftstraat. Al snel kwamen we bij de Jimmy Choo, want ik had een missie. Mijn vriend vroeg laatst: ‘Was je toen je naar binnen ging al van plan om een tweede paar te kopen?’ Om eerlijk te zijn wel. MAAR, het moest wel binnen een bepaalde prijsklasse vallen en beter draagbaard. Trouwens, ik vond het in de winkel erg prettig. De verkoopster zei ons gedag, maar liet ons verder met rust. Pas toen ik vragen gingen stellen en andere maten wilde hebben, ging ze helpen. Zelfs toen hield ze zich op de achtergrond en liet ze mij rustig passen/beslissen. Al snel was ik eruit. Ik wilde geen nog zomerschoen en geen decadent geglitter. Zo koos ik voor een lagere hak en een schoen dat ik makkelijker aan kan trekken.

Jimmy Choo, Bridget 85 in Bottle Green

Heel anders dan de Lucy, maar mooi door de eenvoud. Gewoon een perfecte pump voor nette gelegenheden en een bijzondere kleur. Gelukkig niet zo bijzonder, dat het goed te combineren is. De hoogte is fijn, want ik kan hier gewoon op lopen. Het is een super zacht suéde in een donkergroene kleur. Net als bij de Lucy is de zool volledig van leer. Kijk hoe mooi <3

 

Geloof me, ik ben mij ervan bewust hoe enorm decadent deze aankopen waren. Alleen ik heb er hard voor gewerkt en er een potje voor gemaakt. Ook weet ik, dat deze schoenen prachtig in het zich komen te staan en een investering zijn voor de rest van mijn leven.

Lang leve Jimmy Choo!

 

4 Comments

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.