Mijn go-to oog make-up

Nu ik tegen de 30 aanloop kan je wel zeggen dat ik al redelijk wat make-up aan mij voorbij heb laten gaan. Ik merk dan ook dat ik voorkeur heb ontwikkelt voor bepaalde producten. Mijn stash is ook steeds meer aan het krimpen. 1. Producten raken over de datum. 2. Ik krijg een sterke voorkeur voor bepaalde producten. Voorheen kocht ik bijna alles, van matte lipsticks tot metallic lipsticks, van gele oogschaduw tot bruine oogschaduw, etc. Tegenwoordig koop ik veel gerichter en bewuster. Wat gebruik ik echt graag als oog make-up?

Mascara: Yves Sait Laurant

Dit was echt een zoektocht, de basis van de ook make-up. Alles vlekte bij mij en kreeg ik panda-ogen gedurende de dag. Het was al een openbaring toen ik van drogist naar high-end ging. Toen was het nog proberen welk hog-end merk daadwerkelijk voor mij werkte. Chanel geprobeerd, MAC, Dior, Clinque en vast nog wel wat meer. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Yves Saint Laurant, Volume Effet Faux Cils, waterproof. Ik heb redelijk vettige oogleden, waardoor mascara snel vlekt. Bij deze mascara heb ik daar geen last van. Het klontert niet en geeft ook een mooie lengte aan mijn wimpers.
Al ga ik deze zomer ook een mascara proberen van Sensai!
Investeren in een mascara? De ICI Paris Xl heeft regelmatig 40% korting op alle mascara’s.

Yves Saint Laurant, Volume Effet Faux Cils, 6,9 ml, €38,85 , via de ICI Paris XL

Eyeprimer: Urban Decay

Een moeilijk product om een fijne variant van te vinden. Eerst wist ik niet eens dat het bestond, maar nu kan ik niet meer zonder. Urban Decay heeft meerdere varianten, Eden heb ik ook wel eens geprobeerd en was daar heel tevreden over. Die geeft meer kleur aan je basis en maakt daardoor van je ooglid één gelijk gekleurd canvas. Al doet de original ook prima zijn werk. Wel ben ik in de markt voor een andere primer, want toch wil deze uiteindelijk in de lijntjes gaan zitten en gaat mijn oogschaduw “schuiven”. Dus als iemand tips heeft?
Weet ook iemand of Urban Decay gaat stoppen of rebranden? Bij ICI Paris is het niet meer te koop en bij de Sephora zijn producten vaak en lang uitverkocht.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion in Original, 10 ml, €16,- via Sephora FR

Eyeliner: KVD Beauty

Ken je dan ook die zoektocht naar een fijne eyeliner? Man, man, man, je wil niet weten hoeveel soorten en merken ik in huis heb gehaald om te proberen. Potloden, gel, cream, vloeibare en poeder. Ik heb het allemaal geprobeerd. Op dit moment ben ik ontzettend blij met mijn gelliners van MAC. Het duurde even voordat ik met het kwastje om kon gaan, maar het gaat nu vrij snel en ik ben tevreden met het resultaat. Maar nu kan ik niet meer zonder de eyeliner van KVD Beauty, in de kleur Trooper (zwart). De verpakking noemt het een liquid eyeliner, maar je kan het ook een felt tip noemen (viltstift punt). Elke vakantie in het buitenland, zoek ik een Sephora op en gaat er een nieuwe verpakking mee naar huis. Ik kan echt niet meer zonder!

Tattoo Liner van KVD Beauty, 0,55 ml , €19,90 via Sephora FR

Losse oogschaduw: MAC

Wat dus best wel raar is, ik ben dus geen fan van hun palettes. Op de één of andere manier staat de kwaliteit mij elke keer tegen en voelt het echt anders dan hun losse oogschaduws. Ondertussen heb ik er al best wat verzameld, ik tel er nu 16, van baked tot duo-chrome, die ik graag gebruik als oog make-up. Ze gaan oprecht lang mee en ik heb nog niet ervaren dat ze slecht zijn geworden. Als basis gebruik ik regelmatig Naked Lunch of Ricepaper. Daarnaast zijn Amber Lights en Expensive Pink heel fijn om over het hele lid te gebruiken wanneer je maar één kleur wil. Daarnaast ben ik mijn Mineralize oogschaduws weer aan het herontdekken, maar die zijn helaas niet meer in de verkoop.

MAC losse oogschaduws, 1,5g, €19,50 via de Bijenkorf

Oogschaduw palette: Urban Decay

Dit is voor mij de moeilijkste categorie betreft oog make-up. Aangezien ik een hele la vol heb met oogschaduw paletten en er best wel wat verschillende merken tussen zitten. Ik ben al flink ingekrompen, want ik had meer dan dat ik met negen levens op had kunnen maken. Na een beste weggeef sessie en verkoop sessie, ligt dus één la van mijn Alex ladekast nog vol. Het laatste palette dat ik kocht was van de kerstcollectie van Pat McGrath. Daardoor wat limited editions van ColourPop en dan houdt het voor 2022 (gelukkig) al op.
To the point, wat gebruik ik het meest en het liefste? De super OG van Urban Decay, hun aller eerste Naked palette. Ik kan daar echt de meest geslaagde looks me make, van neutraal tot feestje. In combinatie met hun primer potion blijft het ook mooi zitten. Het blend goed en heeft een mooie pigmentatie.

Wat zit er nog meer in mijn la? ABH, Blush Tribe, ColourPop, Huda Beauty, Marc Jacobs, NARS, Pat McGrath en Tom Ford.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.