Minireeks: Marc Jacobs parfum 5

Van deze parfum zijn er op dit moment drie varianten te koop. Persoonlijk vind ik dit één van de mooist vormgegeven series die Marc Jacobs heeft uitgebracht. Het is elegant, stoer en anders dan de flacons die we al kennen. Het is totaal iets anders dan we gewend zijn van Marc Jacobs, maar wat is het mooi.

Decadence (2015)

Op dit moment ben ik hee hard aan het graven hoe ik aan deze ben gekomen. Volgens mij heb ik deze gekocht in Katwijk voordat we naar Soldaat van Oranje gingen. Het was in een parfumerie die daar lokaal zit. Ze hadden een speciale aanbieding op Marc Jacobs. Het parfum moet op de tassen van Marc Jacobs lijken en ik vind dat dit goed is gegaan. Je ziet namelijk dat de flacon een tas is, althans, vind ik. De gouden ketting en het imitatie slangenleer maakt de flacon af. Het glas is groen, het imitatie slangenleer donkergroen tot zwart, de ketting is van kitcherig goud en er zit een zwarte kwast aan. Duidelijk een parfum die prachtig tussen je beauty stash staat. Het is een sensuele, houtachtige en luxueuze geur. Een zoete geur heeft de overhand, maar er komt toch ook iets fris doorheen. Hou je niet van zwarte zoete geuren voor overdag? Dan kan je het prima gebruiken als avondgeur. Het enige minpuntje is, het is een Eau de Parfum, maar blijft niet de hele dag zitten. Wil je de hele dag naar de geur ruiken? Dan is het nodig om tussendoor één keer bij te sprayen.

Top: Italiaanse pruim, iris en saffraan.
Hart: Bulgaarse roos, jasmijn sambac en iriswortel.
Basis: Vloeibaar amber, vetiver en papyrushout.

Deze geur is nog volop te krijgen. Je kan dus makkelijk wachten op een kortingsactie. De geur kost bij de Ici Paris het volgende:

Marc Jacobs Deacadence Eau de Parfum 30 ml € 45,45
Marc Jacobs Deacadence Eau de Parfum 50 ml € 64,84
Marc Jacobs Deacadence Eau de Parfum 100 ml € 87,56

Devine Decadence (2016)

Van deze weet ik zeker waar ik de geur heb gekocht. Dit was op Tenerife voor een belachelijk leuk bedrag, bijna voor de helft van wat je hier betaald voor een 50 ml. Het blijft een investering, maar met zoveel korting wel een leuke investering. We kennen het uiterlijk van de oudere zus Decadence. Alleen het glas is doorzichtig, de vloeistof heel licht groen en het imitatie slangenleer lichter. Ik ben nog steeds fan en vind het fantastisch om deze twee zusters naast elkaar te hebben staan. Het zijn stoere en sensuele zusters. Zeker niet lieflijk als een bos bloemen, maar zo decadent als een groot feest met champagne en Jimmy Choo pumps. Het is een aanwezige geur met krachtige bloemen. Wanneer je de geur voor het eerst ruikt is het een zachte geur, maar die wel prikkelt. Daarna gaat de geur over naar de saffraan en de vanille.

Topnoten: Champagne, oranjebloesem en bergamot
Hartnoten: Gardenia, hortensia-akkoord, kamperfoelie en irisbloem
Basisnoten: Saffraan, vanille en amber.

De geur is onder andere nog te koop bij de Douglas en de Ici Paris.

Marc Jacobs Divine Decadence Eau de Parfum 30 ml € 45,45
Marc Jacobs Divine Decadence Eau de Parfum 50 ml € 64,84
Marc Jacobs Divine Decadence Eau de Parfum 100 ml € 89,63

Heel recent is er een nieuwe Decandence uitgekomen. De Decadence Eau So Decadent. Het is een Eau de Toilette. Op dit moment ben ik de geur vanuit een tester aan het proberen. Tot nu toe: Is het een lekkere geur? Absoluut! Ruikt de geur anders? Ja. Genoeg andere om te moeten hebben naast de andere zusters? Daar ben ik nog niet van overtuigd.

 

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.