Ooblets voor de Nintendo Switch

Verwacht nu geen spannende review van een spectaculaire game, want ik kan al verklappen, het is geen spectaculaire game. Ik kan je wel verklappen, dat ik er achter ben gekomen dat ik in de categorie ‘cozy-gamer’ val met hier en daar een uitstapje naar een andere soort game. Disney Dreamlight Valley kan je blijkbaar ook een cozy-game noemen.
Anyways, een cozy game is een spel waar je een beetje low profile en zonder haast rond kan lopen. Een beetje spullen verzamelen hoort er wel onder en af en toe een opdracht vervullen ook wel.
Door een nieuwe ontdekking op YouTube, kwam ik achter de game Ooblets. Say what? Ja, ik weet het.

Dus, Roos, Ooblets?

Het is zeker niet de mooiste game of de meest uitdagende game. Maar ik betrap mezelf er wel op dat ik elke dag even denk, oeh, even Ooblets spelen. Kijken hoe het gaat.
Je begint met het kiezen van een avatar, opties beperkt en daarna besluit jouw avatar om te verhuizen naar een nieuwe plek. Op deze nieuwe plek, de stad… huppelen er Ooblets rond en uiteraard ook mensen. Roos, wat zijn nou die Ooblets? Ooblets zijn kleine wezentjes met verschillende karakter eigenschappen en die op de één of andere manier dol zijn op dansen. Als je op het eiland komt, kies je een club waar je graag bij wil horen en op basis daarvan krijg je je eerste Ooblets. Daarna kan je door ‘danswedstriijden’ zaadjes winnen om nieuwe Oobletste laten groeien. Elke Ooblet heeft een weer eigen danspasjes en ook eigenschappen. Je kan er voor kiezen om je ze te laten volgen, klusjes te doen op de boerderij of los te laten in een reservaat.

Farming sim?

Is het een farming-game? Uh, medium. Je komt gratis te wonen op een boerderij, die je zelf met de tijd op kan knappen en uitbreiden. Bij de boerderij komt land en dat land kan je bewerken. Als je genoeg spullen heb verzameld kan je zelf je Ooblets laten wonen in hun eigen huisje en dan breiden ook vanzelf hun taken uit op de boerderij. Zonder dat je hoeft aan te sturen, geven zij de gewassen bijvoorbeeld water en wieden ze de grond. Om verder te komen in de game, is het zeker aan te raden om gewassen te gaan verbouwen. Deze zijn namelijk geschikt als grondstoffen voor nieuwe materialen of als ingrediënten om eten te koken. Ook heb je bepaalde gewassen nodig om een danswedstrijd aan te kunnen gaan met een nieuwe Ooblet.

Primaire taken in het spel Ooblets

Voor mij zijn sommige dingen ook nog zoeken. Bijvoorbeeld hoe ik snel gummies (geld) en wishies (punten?) verdien, zodat ik die in kan wisselen voor goederen en beloningen. Vooral door het verdienen van de wishies en het uitvoeren van taken, kom je verder in het spel. Je verdiend met elke handelingen XP en hoe meer XP, hoe hoeger je level, hoe meer je kan.
Het is in ieder geval zinvol om dus gewassen te gaan verbouwen en deze elke dag te onderhouden. Daarnaast is het ook goed om elke dag de stad rond te lopen om verschillende dingen die in het wild groeien, te verzamelen. Deze kan je gebruiken als grondstof of om in te ruilen tegen gummies.
In het spel raak je bevriend met de burgermeester, de burgermeester wil graag dat je helpt om de stad te verbeteren. Hoe hoger je level, hoe meer taken je uit kan voeren, maar ook hoe moeilijker ze worden. Denk hierbij aan, het maken van de luchtballon. Of een vriendin helpen met haar onderzoek naar Ooblets.

Mijn conclusie

Als je ook van dit soort type games houdt, is het denk ik de moeite waard om hem aan te schaffen. Al helemaal als de game voor een leuke prijs in de E-Shop aan wordt geboden. Momenteel wordt de game fysiek aangeboden door Nedgame. Ik denk zo maar dat ik nog alleen maar het topje van deze game-ijsberg heb gezien. Toen ik namelijk eindelijk in de luchtballen mocht stappen, zag ik een veel grotere kaart met veel meer steden (?). Ook zijn sommige delen van de stad nog afgesloten.
Ik laat het weten als ik meer ontdek!

Meer weten? Ooblets heeft een eigen site.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.