Zonverzorging

Hoe kan deze periode aanbreken zonder dat ik over mijn favoriete zonnebrand schrijf. Het is een merk dat zeker aan de prijzige kant is, maar je voor een leuke prijs binnen kan halen als het in de aanbieding is!

Vision zonbescherming

Ik ben iemand met een moeilijke huid. Daar bedoel ik mee, mijn huid neemt veel producten heel slecht op. Het product blijft er dan ‘op’ liggen in plaats van dat het product intrekt. Dit ervoer ik ook vaak als kind, met name bij zonnebrand. Het is vaak een hele dikke formule en wat ik ook deed, het trok niet in. Mijn ouders gebruikte Nivea. Helemaal prima, want ik kon me niet heugen dat ik ontzettend verbrand ben geweest als kind. Toen het bleek dat ik voor het eerst ging vliegen en verder ging dan het Gardameer, wilde ik zelf een andere zonbescherming. Zo kwam mijn toenmalige baas met de tip om Vision te proberen. Zij gebruikte het altijd voor haar dochter. Ze smeerde haar dochter één keer in voordat ze naar buiten gingen en ze kon alles doen die dag zonder te verbranden.

Mijn eerste ervaring met Vision was in Turkije. Ik smeerde factor 30. Dit deed ik voordat ik naar buiten ging, zodat het goed kon intrekken. Toch heb ik me niet alleen dan ingesmeerd, omdat ik dat te link vond. Op een dag smeerde ik mij  totaal drie keer in en bleef gewoon zwemmen. Ik kreeg die vakantie de mooiste kleur bruin ooit en ben alleen in mijn gezicht verbrand geweest. Mijn gezicht is namelijk gevoeliger dan de rest van mijn lijf en die moet ik gewoon blijven insmeren. Tot nu toe ben ik nog steeds ontzettend positief. Met name het feit dat deze zonnebrand niet plakt en het bij mij heerlijk intrekt! In Gran Canaria was wegens de zon intensiteit factor 30 niet genoeg en was ik verbrand. Toen zijn we snel opzoek gegaan naar een hogere factor. Wil je een goede zonbescherming, waarmee je lange tijd voort kan en je toch bruin wordt? Dan raadt ik Vision zeker aan. Al helemaal nu ze niet meer alleen tubes als verpakkingen hebben, maar ook pompjes en verstuivers.

Tips

Besluit aan de hand van de verpakking welke factor je nodig heb. Daar staat een mooi schema op met een beschrijving van jouw type huid en welke factor je bij welke omstandigheid moet smeren.

Ga in je ondergoed of bikini op de rand van je bed zitten voordat je naar buiten gaat. Smeer je dan van top tot teen helemaal in en vergeet geen vierkante centimeter. Laat het een goede 30 minuten intrekken totdat de huid niet meer plakkerig voelt. Dan ben je klaar om naar buiten te gaan.

De verpakking zegt dat je elke twee uur royaal moet smeren om niet te verbranden. Hier ben ikhet mee eens. De ene zonnestraal is namelijk de andere niet. In Turkije werd ik poepbruin met factor 30, weinig smeren en gewoon zwemmen. Terwijl het op Gran Canaria echt nodig is om elke twee uur te smeren met factor 50! Lees je goed in bij gebruik van zonnebrand. Het zal je verbazen wat voor nuttige informatie er allemaal op staat.

Gebruik ook altijd na het zonnen after sun of een verzorgende lotion! Het is voedend voor je huid en het zorgt dat de bruine kleur langer blijft.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.