Jo Malone: Elderflower Cordial

Op Youtube volg ik meerdere dames die vertellen over nieuwe producten in de beauty wereld. Twee van deze dames spraken al vaker enthousiast over de geuren van Jo Malone. In de Ici Paris Haarlem hebben ze een hele hoek van de winkel ingericht voor alleen Jo Malone. Ze hebben een hele wand en display vol. De Bijenkorf heeft ook altijd een medewerkster speciaal voor de geuren van Jo Malone in de winkel staan. Dankzij een YouTube kanaal werd ik op de hoogte gesteld van nieuwe limited edition geuren. Het duurde een tijdje voordat ik de limited edition geuren in een winkel zag staan om te ruiken. Ik kwam ze tegen in de Bijenkorf!

Geschiedenis Jo Malone

Wie en wat is eigenlijk Jo Malone als merk? Jo Malone is een Brits merk dat is opgericht in 1994. Op dit moment vallen ze onder Estee Lauder. Ze noemen meerdere pijlers voor hun merk: een ingetogen stijl, tijdloos en elegant, maar net even anders. Op dit moment maken ze vanuit hun herenhuis in Londen allemaal bijzondere geuren en worden geïnspireerd door de moderne Britse cultuur. De geuren zijn in Nederland bij de bekendste parfumeries wel te koop. De ene winkel heeft wel wat meer dan de anders, zoals geurkaarsen, autoparfum, etc. Heb je interesse in een limited edition geur? Dan is het wel handig om er snel bij te zijn. Ik zie namelijk dat het grootste deel via de Bijenkorf als is uitverkocht. Bij deze site zijn een aantal limited edition geuren nog verkrijgbaar en lijken ze ook aangevuld te worden. Uiteraard heeft de site van Jo Malone zelf ook de limited edition geuren.

Marmalade collectie

Jo Malone is met een typisch Britse collectie gekomen. De geuren zijn geïnspireerd op de Britse zomer, waarin volop zelfgemaakte jam en marmelade wordt gegeten. Deze collectie komt ook met drie verschillende verpakkingen. Ze hebben de Gingham doos, het Duo blik en Marmalade collection blik. In de laatste zitten dan al de geuren uit de limited edition collectie. In het duo blik en de doos kan je zelf geuren kiezen. De Marmalade collectie komt met vijf geuren:
1. Elderflower Cordial Colgogne. Topnoot: kruisbes. Hartnoot: Vliesbloesem. Basisnoot: gedroogd fruit.
2. Rose Blush Cologn. Topnoot: Basil Grand Vert. Hartnoot: Roos. Basisnoot: Witte Musk.
3. Tangy Rhubarb Cologne. Topnoot: rabarber. Hartnoot: sinaasappel. Basisnoot: Cederhout.
4. Blackberry & Bay. Topnoot: braambes. Hartnoot: laurierbladeren. Basisnoot: Cederhout.
5. Orange Peel Colgone. Topnoot: sinaasappelschil. Hartnoot: bittersinaasappel. Basisnoot: cashemere hout.

Jo Malone Elderflower

Uiteraard heb ik alle geuren bij mijn neus gehad. Ik denk dat bij deze geuren het voor jezelf heel duidelijk is, of je het fijn vindt of niet. Ik wist al direct, Rose Blush is niets voor mij. Het ruikt heel sterk naar rozen en op de één of andere manier ruikt dat voor mij goedkoop, maar ook mierzoet. Voor één geur viel ik meteen, de Elderflower Cologne. Ook een hele specifieke geur, maar wel een hele aangename geur. Samen met Blackberry & Bay, is Elderflower een geur dat Jo Malone als eens heeft gelanceerd met een net andere twist. Elderflower is een zoete, maar zachte geur. Niet heel fris, maar fris genoeg. Het doet mij ook een beetje denken aan babypoeder van zwitsal en amandel melk. Ik vind het echt een heerlijke geur voor de komende zomer. Hij blijft lang genoeg hangen, want soms dek ik halverwege de dag, daar ruik ik hem weer. Ben ook blij dat hij niet al te intens is, net zwaar genoeg.

Jo Malone London Elderflower Cordial cologne, 30 ml, €59,- via Jo Malone.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.