Eyeliner voor dummies

Oefening baart kunst, maar echt

Op dit moment herinner ik mij ineens wanneer mijn gebruik van eyeliner een beetje geprikkeld werd, het begon nog niet, maar het werd geprikkeld. Dat was in het laatste jaar van de HAVO toen een klasgenootje naast mij zat met gewoon een perfect gezette wing. Gebiologeerd zat ik er naar te kijken en bekende dat ik het nooit zo mooi voor elkaar zou krijgen. Zij zei toen oprecht, het is een kwestie van oefenen. Alleen oefenen met een zwart oogpotlood, wist ik veel, om een wing te zetten werd geen succes.

Eyeliner fase 1

Als eerste had ik alleen maar zo een potlood waar nul flexibiliteit in zit en alleen maar vlekt. Geen idee dat dit alleen op je waterlijn moest, naja, moest, dat een oogpotlood het beste werkt op je waterlijn en als eventuele basis van een wing. Na dat potlood kwam er zo een potje, weet je wel, zo een potje van hel met een kwastje dat een precieze en strakke lijn onmogelijk maakt. Zo een potje van hel dat gewoon bijna altijd vlekt. Met dat potje van hel kreeg ik redelijk een lijn boven mijn wimperrand voor elkaar na zeven pogingen en daar was ik trots op. Gelukkig gebruikte ik dit martel werktuig alleen voor het uitgaan, want anders had ik het al lang terug gegooid naar hel. Dit duurde bij mij ongeveer tot mijn 22e levensjaar. Ik moet wel bekennen, daarvoor boeide make-up mij heel erg weinig en was ik tevreden met mascara.

Eyeliner fase 3

Na mijn 22e ging er door het internet en de vele tutorials een wereld voor mij open. Mijn hemel wat was er veel veranderd sinds ik die potjes van hel had ontdekt. Er is gewoon zoveel meer! Aparte kwastjes, huh, meiden gebruiken losse kwasten!? Een losse eyeliner!? Op onderzoek uit! Er zijn nu zo ontzettend veel varianten eyeliner te koop, dat het echt een kwestie is van zoeken wat voor jou werkt. Werkt een potje van hel voor jou? You go girl! (Or boy). Voor mij werkte dit samen met het oogpotlood gewoon niet. Dat oogpotlood was perfect voor de waterlijn en meer net. Vooral degene van Lancome vind ik perfect. Wel ontdekte ik nog voor mijn eyeliner potjes, potloden van Essence die ik graag gebruikte als een soort stevige oogschaduw. Hoppa, een paar strepen over elkaar heen boven die wimperrand en gaan. Blauw, groen, roze, ik had echt alles.
Even een helder moment tussendoor, er wordt blijkbaar onderscheid gemaakt tussen oogpotloden en eyeliner. Bij Lancome in ieder geval, maar bij Dior dan weer niet. Chanel maakt zo waar ook onderscheidt, verklaart toch wel veel.

Mijn meest gebruikte eyeliner producten

MAC staat bovenaan op mijn favoriete lijst. Niet alle producten vind ik van MAC het prettigst werken, maar wel een aantal kwasten en dus de eyeliners. Welke eyeliner gebruik ik? Ik gebruik de producten die in een glazen potje zitten met een zwarte deksel. Het zijn de fluidline producten en wordt ook wel een geleyeliner genoemd. Ze kosten 19 euro per stuk, een investering, maar je doet er super lang mee. Er zijn zeker vrouwen die geen fan van deze eyeliners zijn, maar ik wel. Het is met het juiste kwastje goed aan te brengen, goed vorm te geven en voldoende pigment. Wel zijn er in de loop van de tijd kleuren verkocht die mij tegenvielen betreft pigmentatie. Welke heb ik in huis?

Blacktrack
Is de zwarte kleur van de fluidline collectie. Deze dekt met mijn kwastje (MAC 210) veelal één keer. Goed in het product dippen en dan bijwerken. Goede dekking en intens zwart!

Palm Tree
Was een limited editie van de Guo Pei collectie en is niet meer te koop. Dit potje heeft een gouden deksel en staat de naam van de collectie op het potje. Het is een hele donker grijze kleur met een lichte shimmer erin. Deze kleur is zeker één van mijn favoriete.

Waveline
Een donker blauwe kleur met een paars/donker rode ondertoon. Viel mij in kleur op de ogen tegen, valt niet heel goed op dat het een blauwtint is.

Macroviolet
Gekocht, naja, gekregen vorig jaar kerst in zo een leuke etui. Het maakte deel uit van een oogset. Paarse kleur, ook met een lichte shimmer erin. Op internet ziet de kleur er feller paars uit dan bij mij in het potje. Draag deze kleur niet veel wegens het gebrek aan paarse kleding.

Ivy
Deze kleur is niet meer te koop. Een verkoopster vertelde mij een paar weken geleden dat dit een limited editie was. Op het moment van kopen had ik daar geen idee van, de verpakking heeft/had ook geen bijzonderheden. Mooie kleur en zeker een favoriet! Absoluut een andere kleur dan Shade die nog wel te koop is. Het is een groen tint met een duidelijke shimmer en heeft een blauwere ondertoon dan Shade.

Looking Good
Ook zo een kleur die een limited editie bleek te zijn in hetzelfde gesprek over Ivy. Ook op dit moment van kopen had ik er geen idee van. Een boreaux kleur wat een rode shimmer erdoor heen heeft. Prachtig bij rode kleuren of als tegenhanger van blauw of groen.

Silverstroke
Viel me heel erg tegen toen ik deze op goed geloof had gekocht. De samenstelling van het product leek wel anders dan bijvoorbeeld Blacktrack, veel zachter en minder compact. Dekking en pigmentatie vond ik in vergelijking met de andere kleuren beroerd. Echt jammer. Is zo te zien ook niet meer te koop.

Blue Deep
Een heerlijke hel blauwe kleur dat bijna thuis hoort in een baby kamer voor een jongen. Dekking is zeker goed en wanneer je hem draagt is het zeker te zien dat je licht blauwe eyeliner draagt. Super kleur en leuk om mee te spelen. Jammer genoeg niet meer te koop. Siahi is wel een blauwtint dat nog te koop is, maar is donkerder blauw en heb ik nog niet geprobeerd/in bezit.

Copperthorn
Niet meer te koop, maar geloof me, je mist niets. Net als Silverstroke een grote teleurstelling. In het potje ene prachtige kleur, maar op het ooglid doet het werkelijk niets. Het  geeft eigenlijk alleen maar oranje/goudachtige glitters af, maar geen kleur. Gebruik het niet als eyeliner. Brassy is een kleur dat erop lijkt. Deze staat nog op mijn verlanglijstje, maar heb nog niet in een winkel geswatched.

Rich Ground
Nog een mooie als laatste bewaard en eentje die ook nog eens te koop is. Een prachtige bruin tint wat bijna caramel is, maar net even donkerder met een prachtige shimmer. Zeker een goede koop en je kan er mooie looks mee maken!

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.