Mijn favoriete ringen

Van statement naar lieflijk 

Sommige dingen moet je tegenkomen. Dit is voor mij ook met sieraden. Eerst had ik heel zo een rek voor met sieraden die bij de SIX, Pieces, etc. vandaan kwamen, maar toen mijn eerste zilveren sieraden er kwamen was dat snel over.

Kenzo Tijgerkop

De eerste ring waar ik het ga over hebben, had ik gezien bij VeraCamilla in het goud en vervolgens moest en zou ik deze hebben. Ik kwam er achter dat de ring van Kenzo is en het te koop is bij een aantal Bijenkorf filialen, zo ook in Rotterdam. Toen ik in Rotterdam was ben ik meteen naar de sieraden afdeling gelopen om te kijken of ze hem hadden en ja! Met veel spanning paste ik de ring, want ze hadden maar twee maten. Ik was meteen verkocht en heb hem sindsdien ook nauwelijks af gedaan. Deze ring van Kenzo, heb ik nu zo een twee jaar en hij is nog steeds prachtig. De ring is van massief zilver, waardoor hij duurzaam is. Ik moet wel erbij zeggen dat ik er niet mee slaap, douche of zwem. Geloof me, dit is veel en veel beter voor je sieraden.

Claddagh-ring

De volgende ring heb ik gekregen en heeft dan ook een heel ander verhaal. Als mensen naar het buitenland gaan en vragen wat ik wil uit dat lang, antwoord ik eigenlijk altijd ‘een stuk sieraad’. Ik draag graag sieraden en vind het leuk om dingen te krijgen die echt uit dat land komen. Deze ring is ook van massief zilver, komt uit Dublin en is meegenomen door Jesse. Van te voren hebben we wat ringen online bekeken, want in Ierland zijn deze ringen heel populair. Het heet een Claddagh-ring en is een traditionele liefdesring. De ring bestaat altijd uit drie elementen; het hart wat staat voor liefde, de kroon voor loyaliteit en de handen voor vriendschap. De manier van dragen heeft ook een betekenis.

Rechterhand: Met de punt van het hart van je af, ‘ik ben vrijgezel’.
Rechterhand: Met de punt van het hart naar je toe, ‘ik ben verliefd’.
Linkerhand: Met de punt van het hart van je af, ‘ik ben verloofd’.
Linkerhand: Met de punt van het hart naar je toe, ‘ik ben getrouwd’.

Ik draag de ring aan mijn rechterhand met de punt van het hart naar mij toe. Ik moet ook toegeven dat ik mijn manier van ringen dragen er inderdaad voor heb aangepast, want ik vond het leuk om aan deze traditie deel te nemen.

De ringen draag ik met veel plezier vaak samen en eigenlijk altijd wel één van de twee. Ik draag deze ringen ook naar mijn werk in de Kinderopvang, omdat het vele handen wassen geen kwaad kan.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.