Mijn huidverzorgingsproducten #1

Het komt allemaal bij dezelfde winkel vandaan en is ook allemaal van hetzelfde merk. Mijn grootste ontdekkingen deed ik toen ik werkte bij de V&D, omdat er een ICI Paris in zat (in Haarlem). Ook had ik eindelijk wat jongere collega’s met interesse voor beauty. Het was dan ook een collega die zweerde bij de producten van Philosophy. Ik was op zoek naar een reiniger die mijn huid niet uitdroogde en een goede moisturizer. Op dit moment gebruik ik vijf producten van Philosophy. Ik zal starten met de producten die ik bijna dagelijks of dagelijks gebruik.

Purity Made Simple One-Step Facial Cleaner

Er zijn meerdere cleaners te koop van dit merk. Je moet je goed laten informeren wat het beste past bij je huid. Zo koos ik voor deze variant. Ik koop altijd de 240 ml en krijg vaak een kleine variant als extra bij mijn aankopen. Het is een fijne dagelijkse reinigingsgel om in de avond te gebruiken. Het haalt make-up van je gezicht, haalt vuil weg, maar droogt niet uit. Het product bevat geen alcohol. Verwacht geen schuimende en een heel zacht product, maar het zacht genoeg voor dagelijks gebruik en is net anders dan gewone zeep.  De geur is neutraal en helemaal niet sterk, er wordt dan ook geen parfum in gebruikt.

Op de foto zie je een klein flesje dat perfect is mee te nemen op reis. Het was een sample die ik kreeg bij andere producten. Het is onder andere te koop bij de Ici Paris. Het is de moeite waard om te wachten op een kortingsactie op reinigers.

Philosophy Purity Made Simple One-Step Facial Cleaner (240 ml): € 24,35

Microdelivery Exfoliating Facial Wash

Ook een reiniger voor dagelijks gebruik. Het lijkt een hele lichte scrub (exfoliating) dat heel goed vuil weghaalt en onzuiverheden voorkomt. Wat is nou het verschil tussen een scrub en exfoliëren? Bij scrubben, schuur je als het waren je bovenste laag van je huid weg/schoon. Alleen het kan ook zo zijn dat het de huid van de volgende laag ook beschadigd. Dit kan irritaties veroorzaken. Bij exfoliëren worden fruitzuren gebruikt die de huid schoonmaakt. Dit voorkomt beschadiging van de huid en verzorgd de huid. Dit product bevat geen middelen die de huid kan beschadigen, maar echt alleen reinigt. Het bevat ook geen alcohol en sulfaat. De exfoliating facial wash is zacht voor de huid, je heb er maar een heel klein beetje van nodig en reinigt goed.

Philosophy Microdelivery Exfoliating Facial Wash (240 ml): € 30,40

Take a Deep Breath oil-free Oxygenating Gel Cream

Dit is de tweede moisturizer in mijn leven. De eerste was ook van Philosophy, maar dat de Hope in a Jar. Daarna besloot ik om de nieuwste variant te kopen, omdat het vrij laten ademen van de huid mij wel aansprak. Het gaf mij het gevoel dat deze moisturizer voor nog minder onzuiverheden zou zorgen en voor een wat wakkere uitziende huid. Deze gel-cream is olie vrij, waardoor het bij mij in ieder geval snel in de huid trekt en zijn werk gaat doen. Het beloofd de huid van zuurstof te voorzien en en huidschade te neutraliseren. Ik vind het een fijn product. Het is een lichte formule, voelt niet vet aan, trekt snel in, zorgt voor een gezonde gloed en ik heb er maar weinig van nodig. Het is een investering, maar ik koop het altijd met korting!

Philosophy Take a Deep Breath oil-free Oxygenating Gel Cream (60 ml):  € 44,75

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.