Mijn waarheid over Tinder

Ook voor mij was het zo ver. In een spontane bui had ik ’s nachts Tinder aangemaakt. Ik was wel benieuwd geworden na al die verhalen en besloot dat het voor mij ook tijd werd voor deze Tinder verhalen.
Nou, foto’s selecteren, via Facebook ook nog. Stress, stress, welke foto’s moet ik kiezen. Goed, keuze met moeite kunnen maken en toen was het moment daar. Swipen. Er ging echt van alles door mij heen. Ik wijs mensen af op hun uiterlijk, wat hypocriet. Straks is het een hele leuke jongen en ik veroordeel hem al door die ketting. Oe, die is wel leuk, nee, nee, nee, nee, gaat wel, nee, nee, nee, kan ermee door, nee, nee, JA, nee, nee, nou vooruit, nee, nee, nee. Goed, genoeg geswiped voor een avond en we gaan zien waar het strand.
Dan wordt je wakker, kijk je op je mobiel en dan constateer je dat je drie nieuwe matches heb. Wat? O, o, o, o, ik word ook leuk gevonden! Hoppa, we gaan maar nog een rondje swipen, want dit is motiverend nieuws. Heel veel spreekt mij niet aan, wat erg eigenlijk. Ben ik nu arrogant of oppervlakkig? Oké, ik ga mijn best doen op likes. Hé, wat? Ehm, degene die ik like, liken mij tot nu toe ook allemaal. Is dit een grap?

Foto’s 

Lieve mannen/jongens, even een paar tips 

Dan ben je dus aan het swipen. Wat is op dat moment het belangrijkste? De foto’s. Lieve mannen/jongens, ik ga dit zeggen om jullie te helpen. Dit zijn de soorten foto’s die ik tot nu toe tegen ben gekomen en welk signaal dit bij mij afgeeft. Huiver.
Schattige dieren; Als je kop me niet aanstaat, verwacht dan niet dat een schattige puppy me toch nog overhaalt.
Foto’s met oma/opa; We komen allemaal minimaal één keer per jaar bij onze opa en/of oma, dus denk nou niet dat we hierin trappen en we je BAM, sexy vinden.
Zonnebril; Super handig, je heb zeven foto’s online staan en allemaal met een zonnebril. Ik weet nu super goed hoe je eruit ziet, bedankt.
Vrienden; Vijf foto’s en allemaal met een groep vrienden. Moeten we nu gaan gokken wie jij bent? Nee, die gok nemen wij vrouwen niet, het risico dat jij de leukste bent van de foto is te klein.
Sixpack; Uitgebreid poseren met je ontblote bovenlijf in zwembroek of sportschool. Nou wij weten nu waarom jij op Tinder zit. Bedankt voor het leuke plaatje, maar heel veel meer dan een leuk plaatje zal je niet zijn.
Met me meissie; Dus jij denkt dat wij vrouwen gaan voor iemand die erg gezellig met een meisje op de foto staat, terwijl wij geen flauw idee hebben wie het is? Ja. Hahahah, nee, natuurlijk niet, we zijn vrouwen. Feestbeest; Alle foto’s zijn met een biertje in de hand en op een festival. Je neemt het leven vast serieus.

Matches

Een stuk of 130 en je heb er geen zak aan 

Na die likes, gebaseerd op die prachtige foto’s, krijg je dus een lijst met matches. Deze mensen vonden jou leuk en jij hun ook. We laten maar even in het midden wie als eerste heeft geswiped. Alle ingrediënten voor een goede start, ten minste, dat zou je denken.
Vervolgens krijg je, wie gaat er met het gesprek beginnen? Jij of hij? Als je dan zelf beslist iemand aan te spreken, wie ga je dan aanspreken? Mijn hemel, wat een keuze stress. Holy crap, wacht, wacht, er begint iemand zo waar uit die 130 matches tegen me te praten, holy crap, nog iemand.
Dan besluit je om een onafhankelijke vrouw te zijn en zelf iemand aan te spreken. ‘Hey, goedemorgen.’ We zitten ondertussen in het jaar 2026 en je bezit 10 katten. Fijn, doen we dus ook niet meer, afgeleerd.

Gesprekken op Tinder 

Dat van het kaf en het koren

Wel leuk hoor, die aandacht. Alleen, geloof me, niet al die aandacht is leuk. Lieve jongens/mannen, begin gewoon met een simpele ‘Hey’ of een enthousiaste complimenteuze opmerking kan ook geen kwaad. Laat die cliché openingszinnen in godsnaam thuis, want we weten allemaal dat je ze allemaal van het internet heb. Nop een tip; begin in godsnaam niet na drie zinnen over mijn lingerie en hoe lang ik al droog sta. Nee, sterker nog, doe dat gewoon nooit, niet tegen mij. Je zoekt maar een dronken mokkel in de stad, moet niet moeilijk zijn.
Godzijdank, er zijn ook jongens die vragen aan me stellen en wel weten hoe ze een normaal gesprek moeten voeren. Natuurlijk, ik vertel graag aan je wat mijn interesses zijn en waar ik vandaan kom. Eindelijk wordt ik aangezien voor meer dan een paar tieten en een kont. Gefeliciteerd, je bent geslaagd en ik ga nu ook vragen aan jou stellen.
Vijf dagen later en je wacht nog steeds op een antwoord. Awesome.

Mijn eerste SuperLike 

Dat knopje wat wij vrouwen nooit gebruiken, omdat het dan nog zeerder doet als je dan genegeerd wordt

Congratz, you have a new SuperLike waiting for you.
Een wat? Een SuperLike. De tering, iemand vindt me nogal awesome. Openen. O, o, o, nou, laten we eens wacht dichterbij kijken. Vervolgens vergeet je dat je niet kan zoomen en swipe je hem naar links. Nee, nee, nee. Daar zit je dan hardop tegen je telefoon roepend; NEE, NEE, KOM TERUG. Gefrustreerd schudt je met je telefoon. Je zag het al helemaal voor je, gezellige dates, trouwen, kinderen, samen oud worden, maar nee, je heb naar links geswiped. Mompelend biedt je je aan niemand in bijzonder je excuses aan. Sorry, je vond me nogal awesome en ik wijs je per ongelijk af, sorry.
Of dan van die SuperLikes die uiteindelijk niets tegen je gaan zeggen. Hallo, jij gaf mij een SuperLike. Nou, super nuttig.

One liners

Dit moet ik echt nog even kwijt

  • Behandel me nou niet als iemand die alleen een beurt van je wil, wanneer ik na drie keer nog steeds niet op mijn kleur lingerie inga.
  • Verwacht niet dat ik met je afspreek als je maar een week in Nederland bent, zonder Tinder kan ik ook wel een beurt krijgen. Thanks.
  • Nee, je mag me nummer niet na zes zinnen.
  • Start nou echt niet met zo een cliché openingszin.
  • Ja, de meeste mannen op Tinder willen alleen maar een beurt.
  • Nee, alle mannen op Tinder wil alleen maar een beurt.
  • Like me niet als ik je al ken, geloof me, anders had ik toch als die onafhankelijke vrouw al stappen ondernomen.
  • Begin geen gesprek met me om vervolgens midden in een gesprek plotseling te stoppen.
  • Ja, wanneer hij niet meer tegen je praat, ben je vervangen, want de volgende swipe was leuker.

Succes

Die verhalen zijn er namelijk ook 

Je komt wel eens van die stellen tegen die dan moeten bekennen dat ze elkaar kennen via Tinder. Eerst, lachte ik die mensen eigenlijk altijd wel uit. Waarom via Tinder en niet in de kroeg? Pff, stakkers.
Nu moet ik gaan bekennen dat ik het wel snap. Tinder is namelijk gewoon een online kroeg, maar dan een hele grote kroeg. Op Tinder is het namelijk bijna net zo moeilijk om een goede selectie te maken als in de kroeg. Daar keur je eerst ook alleen op uiterlijk, besluit je wel of niet op iemand af te stappen, (gelukkig stappen ze vaak op ons af) en dan het besluit of je wel of niet op date gaat. In de kroeg kom je ook genoeg mannen tegen die alleen een beurt willen, laten we eerlijk zijn, dat gebeurd niet alleen op Tinder.
Na al die inspanningen blijven er mannen over die wel een date verdienen en waarmee je het ook wel aandurft.
Het is allemaal wel eens door je heen gegaan. Komt hij straks wel opdagen?
Ziet me date er echt zo uit als op de foto? Eindig ik dood in een kelder? Dus ook door mij. Ik ben nog nooit laten staan, ze leken allemaal op hun foto en verrassend genoeg leef ik ook nog. Er zitten oprecht leuke jongens tussen, voor mij, dus ook voor jullie.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.