Uitgaan

Je moet wat wanneer Tinder niet werkt

In deze tijden vliegen de verhalen over ontmoetingen via Tinder, Badoo, Lexa, etc, je om de oren. De ergste soort vind ik nog Parship en hun slogan; ‘Daten voor hoogopgeleiden.’ Mijn hemel, het vooroordeel en de arrogantie spat er vanaf. Blijkbaar werken relaties alleen wanneer beide hoogopgeleiden zijn. Maar hey, je slaat puppy’s dood voor de lol, geeft niet, je bent hoogopgeleid dus je verdiend een kans. Eh. Nee. Enfin.
Wat is er met de tijd gebeurd dat je niet meer je match mag vinden in de kroeg? Wanneer is het cliché geworden dat je elk weekend uit wil en niet op de bank wil gaan zitten Tinderen?

Voorafgaand

Sletten of niet sletten

Wij vrouwen doen dingen blijkbaar anders dan mannen. Zo ben ik er achter gekomen dat dit ook het geval is met het plannen van een avond uit. Wij willen dingen graag plannen, we willen graag weten wanneer we waar aan toe zijn en met wie. Er wordt sowieso gebruik gemaakt van een groepsapp en deze wordt indien nodig speciaal voor die avond aangemaakt. In deze app wordt dan netjes een week van te voren het avondje uit aangekondigd. Mooi. Nu kunnen we een week lang mogelijke outfits over en weer sturen om zaterdagavond uiteraard voor outfit nummer één te gaan. Als laatste voorbereiding wordt op dezelfde avond besloten wat voor avond het gaat worden. Sletten of niet sletten? Dus. Gaan we allemaal in jeans en shirt of wordt het panty en een hell sexy jurkje? Gaan we voor een Sophie Hilbrand hoofd of een Kim Kardashian geshaped hoofd? Wintervacht weghalen of nog even door laten groeien?

Indrinken

Ja, we hebben de moed nodig

Plus, het is gewoon praktisch en wij houden van praktisch. Er is altijd wel één vriendin waarvan iedereen weet waar ze woont, uiteraard het dichtst bij de stad en daardoor met de grootste drankvoorraad. Iedereen weet waar ze heen moet en hoeft niet die ene lantaarnpaal op GoogleMaps te zoeken waar zogenaamd iedereen om 22 uur staat te wachten. We weten namelijk allemaal dat er dan om 21.30 uur iemand al staat en ook pas één vriendin om 22.30 uur op komt dagen met haar rok nog scheef van de haast. We zitten dus veel liever alvast binnen te wachten met een wit wijntje in de hand en je telefoon nog even in de oplader. Die drie procent maakt namelijk echt wel uit!

Gearriveerd

Godzijdank we zijn binnen

En op naar de shots. Onderweg naar de shots hebben wel al 68 blikken naar elkaar geworpen om te communiceren of er leuke jongens zijn, of er mensen zijn die we haten, wat we van de muziek vinden en wanneer we met zijn allen naar de wc gaan. Nu is het een kwestie van afwachten. Wie maakt als eerste die hilarische val? Wanneer gaan we allemaal uit ons dak op Casanova? Wie is als eerste lam en wanneer is het eerste mannelijke contact?

Mannelijk contact

Sletten dus

Geloof me. Niets is leuker dan aandacht op zo een avond, al helemaal de mannelijke aandacht. Kom op dames, nu niet gaan ontkennen, want we willen allemaal beloond worden voor die twee uur voor de spiegel en het liefste met veel gratis drank.
Dus, daar sta je dan aan de bar, te wachten, nonchalant om je heen kijkend terwijl je aan een drankje nipt en samen met je vriendin blikken wisselt.
Holy crap, daar gaan we, twee mannen in aantocht. Holy crap, wat is die langere leuk. Holy crap, hij gaat voor je vriendin en jij bent duidelijk wingmanmaterial. Holy crap, het wordt dus zo een avond. Ik ga wel als eerste lam en maak ook wel als eerste die hilarische val.
Ja, wingman, kom maar op met die gratis drank en schiet op, want Casanova is net gestart en ik wil Tinderen.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.