Zakynthos zomer 2022

Het was eindelijk zo ver. Na drie jaar Corona en twee zomers in Nederland, gingen we dan eindelijk samen naar Zakynthos. Eigenlijk zou het onze huwelijksreis worden, maar we hebben hem gewoon zonder huwelijk ook doorgezet. Eerst zouden we naar Tsivili gaan, maar na nieuw onderzoek hadden we de reis omgezet naar Agios Sostis, naar Laganas. Waarom? Het hotel was bijna net zo duur, maar was all inclusive. Wij gingen naar Castelli Hotel en boekte een kamer met priv├ęzwembad, Swim up Superior Double room.

Voorpret?

Voor iedereen die niet uit een ei komt, was het wel bekend dat het chaos was op Schiphol. Zo ook voor onze vlucht. Een paar weken voor vertrek, kregen wij de mail dat we heen moesten vliegen via Luik (Belgie), maar terug wel via Schiphol. We zouden een vergoeding krijgen van 75 euro per persoon en daarvan werd gezegd dat we het vervoer konden betalen. Nou mensen, je wil niet weten wat wij moesten betalen voor een treinreis. Met de auto kon natuurlijk niet, want we kwamen terug via Schiphol. Dus, bellen met Tui. Veel wachten en veel bellen met Tui, kwamen we uit op een andere optie. We moesten veel te veel, echt veel te veel bijbetalen, om 1 dag eerder weg te gaan, zodat we konden vliegen op Schiphol. Vraag me niet waarom, maar bij Tui kunnen ze alleen je boeking wijzigen door heel je boeking opnieuw te doen, waardoor je al je eventuele kortingen verliest en ze de vernieuwde prijzen hanteren. Enfin, alles was geregeld, we konden in ieder geval heen.

Castelli Hotel, Agios Sostis, Zakynthos

Mensen, wat een enorme aanrader! Het hotel is echt fantastisch, althans, voor onze wensen. Het is een kleinschalig, vernieuwd en redelijk luxe hotel. Service en kwaliteit staat hoog in het vaandel. Meteen bij binnenkomst voelde we al direct, we hebben vakantie. Zonder er om gevraagd te hebben, hadden ze er al voor gezorgd dat we eerder in onze kamer mochten en voordat we zaten, hadden we al sap gekregen. Daarna kregen we uitgebreid uitleg over onze kamer. Waar konden we alles vinden en hoe werkte alles. Onze kamer was fantastisch, ruim, luxe, goed onderhouden, schoon en ze kwamen twee keer per dag schoonmaken. Het bed was comfortabel en de kussens voor mij perfect. Alleen ’s nachts was het op de gang echt enorm gehorig en werden we vaak wakker van pratende mensen. De kwaliteit van het eten was hoog. Het buffet was niet uitgebreid, waardoor het wel echt naar je smaak moest zijn. Het personeel was enorm vriendelijk en stonden altijd voor je klaar. Wij hebben echt een enorm fijn verblijf gehad, maar uiteindelijk sliepen we wel veelal met oordoppen tegen het geluid.

Zakynthos ontdekken

Vanwege de prijzen voor een huurauto, besloten wij voor georganiseerde tours. We deden er vier en er zaten successen bij, maar ook uitstapjes die we hadden kunnen missen. Zakynthos is geen groot eiland, met ongeveer 40 minuten rij je al aan de andere kant van het eiland. Als eerste deden we een Sunset cruise, rondom het schildpadden eiland. Het was echt een perfecte vakantie-starter. Mooie uitzichten en fijne temperatuur. Jammer genoeg werd ik alleen wel groen door de hoge golven. We waren bijna een hele avond weg! We kwamen ook in het donker terug, was heel tof.

Daarna gingen we met een grote Tui dubbeldekker bus op pad. Dit was het niet voor ons. We werden dan bij hele kleine gemoedelijke stops losgelaten en liepen daar rond met een groep van 50 toeristen. Uiteindelijk hadden we ondervonden dat het eiland volgens ons niet geschikt was voor een tour met een enorme bus. Ook de stops vonden wij niet heel erg eh, spannend. Op de meeste plekken was je na 10 min al wel klaar met eten. De lunch plek was wel echt top. De afsluiter langs de blauwe grotten met een boot, was ook echt top. Ik mocht zelfs aan het roer staan en we hebben in de blauwe grotten gezwommen!

De ‘jeepsafari’ over Zakynthos

Die was echt top. Deze hadden we aangeboden gekregen ter compensatie voor al het vlieggebeuren en moeten bijbetalen. We werden opgehaald door onze eigen jeep met chauffeur. Op de eerste stop, een prachtig strand, moesten we wachten op de tweede jeep. Alleen dat duurde wat langer, omdat de chauffeur weer rechtsomkeer moest maken, vanwege een gast die wagenziek was geworden.

Daarna werden we met zes mensen in een andere jeep gestopt en gingen we met de meest fantastische chauffeur het eiland rond. We hebben best wel veel plekken gezien en hij kwam daar door het binnenland te gaan, waar je alleen met een 4×4 kon komen! Ook gingen we naar het hoogste punt, waardoor we bijna het hele eiland konden overzien, we gingen naar het uitzichtpunt boven het beroemde Shipwreck, reden langs een klooster met een oud relikwie van een heilige en terwijl we rondreden, vertelde hij van alles over het eiland. We hadden echt een hele leuke dag!

Olympia

Dit was mijn hoogtepunt van de vakantie. Op aanraden van vrienden, gingen wij op dagtrip naar Olympia. We werden in Zakynthos met een bus opgehaald en gingen toen met een enorme veerboot naar het vaste land, naar Port Kilini. Vanuit daar gingen we met de bus naar Olympia. Het was best wel een onderneming om er te komen, maar wel zeker wel de moeite. Het verschil tussen Zakynthos en het vaste land, was al heel leuk om te zien. Bij Olympia kregen we eerst een Ipad en een oortje om te luisteren naar de plaatselijke gids, in het Engels. Al eerste kregen we een rondleiding door het museum heen en uitleg over de meest belangrijke stukken. Door de gids kregen we een heel duidelijk beeld van Olympia. (Samengevat, in Olympia werden de eerste Olympische spelen gehouden). We kregen te horen hoe ze er leefde, hoe het werd gebouwd, waarom welke gebouwen er stonden en wat er dus voor de ruines stond.

Eerlijk, ik had meer complete gebouwen verwacht. Alleen blijkbaar is het een hele periode bedolven geweest onder een laag aarde, zijn ze gaan uitgraven en daarna is er ook een hele ernstige aardbeving geweest die ook weer veel zuilen heeft verwoest. Meer weten? Lekker googlen. Ga je naar Zakynthos? Deze trip kost echt een hele dag, maar het is echt de moeite waard.

Samengevat

Het was een vakantie waar ik behoefte aan had, enorme behoefte. Het comfort van een eigen zwembad en bijna de hele dag zon, was fantastisch. Ook het niet hoeven zorgen voor je eigen eten en drinken, was fantastisch. De afwisseling met de trips, was heel erg fijn en er zaten echt leuke trips tussen. Toch, zou ik voor een eigen auto gaan. Aangezien alles goed te rijden is, is het echt de moeite waard. Ben je echt opzoek naar Griekse oudheid? Dan is Zakynthos niet de goede plek, maar zeker wel als je zoekt naar gezelligheid, zon en strand.

Leave a Comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.